"Львівсільмаш" втратив Будинок культури

Марія ДОРОТИЧ, “Україна і час”

|

Від нещасного та обскубаного заводу “Львівсільмаш” відібрали ще один шматок — Будинок культури. Колектив підприємства забив на сполох і вимагає повернути, як вважає, незаконно втрачене майно. А також притягнути керівництво юридичної фірми “Юкон” до кримінальної відповідальності.

ро протистояння між сільмашівцями та керівництвом “Юкону” кореспондентці “УіЧ” розповів перший заступник голови правління ВАТ “Завод Львівсільмаш” Петро Онищак.

Усе починалося з того, що 2004 року керівництво “Юкону” уклало договір із “Львівсільмашем” про надання юридичних послуг щодо санації заводу. Фірма розробила проект санації, на підставі якого було знайдено інвестора — ЗАТ “Міжнародна агропромислова корпорація”. За словами Петра Онищака, інвестор не допомагав вирішувати проблеми сільмашівців, а за період роботи не уклав жодного інвестиційного договору. “Міжнародна агропромислова корпорація” не мала власних інвестиційних коштів для відновлення платоспроможності “Сільмашу”, тому взяла кредит у банку “Київ”. Згодом сільмашівцям стало відомо, що “Міжнародна агропромислова корпорація” не налагодила плідної роботи на промислових комплексах у Рясному та Добромилі.

Минулого року “Юкон” подав до Господарського суду Львівської області заяву про порушення справи щодо банкрутства, бо “Сільмаш” не заплатив за юридичні послуги.

“Суд припинив провадження у справі про банкрутство і підтримав сільмашівців, — каже Петро Онищак. — Представники “Юкону”, коли подавали заяву до суду, не надали жодних документів, які б підтверджували факт надання юридичних послуг. Угода про двосторонню співпрацю була сфабрикована заднім числом”.

У лютому цього року представник фірми “Юкон” повідомив керівництво “Сільмашу”, що Будинок культури у процесі санації перейшов до інвестора. Працівникам заводу наказали виселитися з приміщення Будинку культури. В акті прийому-передачі майна було вказано: “Банк “Київ” продав ТзОВ юридичній фірмі “Юкон” Будинок культури”.

За словами пана Онищака, будівлю купили за 1,9 мільйона гривень, тоді як реальна ціна — щонайменше 10 мільйонів.

Петро Онищак каже, що горе-інвестор під приводом інвестиційних проектів та відновлення платоспроможності заводу робив усе для того, щоби за безцінь купити Будинок культури. Фірма “Юкон” теж не була зацікавлена у юридичній допомозі заводу. Працівники-юристи прагнули таємно, незаконно заволодіти майном “Сільмашу”.

Ображений колектив обіцяє звернутися до прокуратури з проханням фахово розслідувати факт рейдерства щодо Будинку культури.

“Ми звертатимемося до посадовців Львівської облдержадміністрації, обласної ради. Сподіваюся, що болючу проблему заводу розглянуть на сесії облради”, — поділився планами Петро Онищак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *