Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР: «Немає такого юридичного поняття, як «передача» стадіону футбольному клубу»

|

«Проект щодо стадіону «Україна» розроблено з урахуванням усіх побажань футбольного клубу «Карпати» і затверджено рішенням виконавчого комітету. Наступним етапом співпраці міської ради та «Карпат» мало б бути підписання цього договору та надання сесією міської ради пільг із встановлення орендної плати та встановлення її в розмірі однієї гривні на рік.

Хочу наголосити, що ця споруда, тобто стадіон, є власністю громади Львова, а значить – комунальною власністю.

До нас сьогодні надійшло звернення від уболівальника футбольного клубу «Карпати» та від імені решти вболівальників, у якому висловлено побажання домогтися передачі стадіону «Україна» ФК «Карпати». Як юрист я мушу заявити, що такого поняття, як «передача» стадіону клубові, бути не може. Є чітко встановлений законом порядок, і за недотримання цього порядку ми будемо відповідати. Мене дивує така позиція, бо були домовленості, і залишилося тільки підписати напрацьоване.

Виконавчий комітет звернувся до сесії міської ради, тому питання про звільнення від сплати орендної плати за цим договором буде внесено у порядок денний наступної сесії. Це будуть приблизно ті гарантії, які ФК «Карпати» хотів отримати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *