Погана дорога? Подайте до суду! - "Високий Замок", 8 червня

Львівський портал

|

Під час проведення операції “Автобус-2005”, яка триватиме до 30 червня, співробітники управління ДАІ Львівської області перевірили стан доріг державного та місцевого значень

.

Як повідомив “ВЗ” старший інспектор відділення нагляду за станом доріг управління ДАІ області майор Іван Слюзар, таку ж перевірку проводили й у перші дні весни. Даішники склали тоді 133 приписи та притягнули до адмінвідповідальності 29 посадових осіб. Службі автомобільних доріг Львівської області дали термін до 15 травня усунути виявлені недоліки. На сьогодні, зазначив майор Іван Слюзар, на дорогах державного значення майже у повному обсязі проведено так званий ямковий ремонт, проте на дорогах місцевого значення стан покриття залишився жахливим. Не відремонтовано більше 393 кілометрів доріг. “За останні роки ще такого не пам’ятаю, — гнівався Іван Слюзар. – На дорогах області цієї весни не було нанесено жодного кілометра дорожньої розмітки! Лише після наших чергових нагадувань цими днями обласна Служба автомобільних доріг почала щось робити. Я з’ясовував, у чому причина. У Самборі є спеціалізоване підприємство, яке займається нанесенням дорожньої розмітки. Самбірчани вже встигли попрацювати за угодами у Хмельницькій та Черкаській областях. А львівські дорожники угоди з ними не уклали! Чомусь сусіди, ті ж волиняни, знаходять кошти для утримання доріг у належному стані, а на Львівщині ця проблема нікого не хвилює”.

Під час спекотних днів даішники були змушені обмежити рух великовагового транспорту й на трасі державного значення Київ-Чоп. Коли температура піднімалася вище 25 градусів, великоваговим автомобілям дозволялося вирушати в дорогу лише після 22-ї години. Звичайно, через ці обмеження, які пов’язані із незадовільним станом дорожнього покриття, постраждали далекобійники, які фурами-холодильниками перевозили продукти харчування. Співробітники ДАІ радять їм зібратися у власну асоціацію і виставити відповідні рахунки львівській Службі автомобільних доріг.

“Я би взагалі радив водіям, які ламають доволі дорогі автомобілі на наших страшних дорогах, під час такої аварії негайно викликати ДАІ і оформляти акт ДТП, – зазначив майор Іван Слюзар. – Після оформлення ДТП можна подавати позов до суду. Нехай дорожники оплачують збитки автомобілістів, які страждають від їхнього нехлюйства. Інших способів примусити нашу владу щось робити я не бачу”.
Омар УЗАРАШВІЛІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *