Пластуни захищають «інтернатівців» - "Високий замок", 7 червня

|

Вони розмалювали дах будинку навпроти ратуші. У такий спосіб активісти “Пласту” хочуть нагадати місцевій владі про проблеми шкіл-інтернатів. Малюнок 8 на 13 метрів на будинку №26 на площі Ринок добре видно з верхніх поверхів та оглядового майданчика ратуші. Також його можна побачити з висоти 65 метрів.

Малюнок на даху – копія роботи Ані Самусьо, яка навчається у Львівському інтернаті для дітей із вадами мовлення. Інші роботи, які надійшли на конкурс дитячого малюнка, проведений пластунами минулого року (роботу Ані вибрали з-поміж 1300 претендентів), розмістили вздовж сходів, що ведуть на оглядовий майданчик ратуші.

Пластуни мають намір розмалювати ще багато дахів у центрі міста. За допомогою таких акцій вони мріють зібрати гроші (або будматеріали), що потрібні для добудови спального корпусу Лопатинського інтернату, фінансування якого припинилося п’ять років тому. Олеся Архипчук, ініціатор акції, розповіла, що вихованці закладу більше 10 років живуть у приміщеннях з грибком, без теплої води, по 18 дітей у кімнаті. Новий корпус мав постати на початку 90-х років. Пластуни перейнялися проблемами дітей після того, як приїхали до них у грудні. Попри сильний холод, діти ходили без шапок, в осінньому взутті і легких пальтах.

А тим часом… Принесли радість дітям-сиротам

Уже третій рік поспіль Західноукраїнська торгова мережа “Технолюкс”, мережа дитячих супермаркетів “Антошка”, ТРК “Люкс” допомагають дитячому будинку, який знаходиться на вул. Таджицькій, 21. 1 червня, у День захисту дітей, ми побували на святі, яке підготували діти. Все було цікаво організовано: дітки співали, танцювали, а після закінчення свята ми вручили магнітолу і музичний центр, які стануть помічниками на музичних і спортивних заняттях для діток та вихователів, дитячі іграшки, а також соки і банани. Було дуже приємно бачити щасливих та усміхнених діток і усвідомлювати, що хоч чимось приносиш радість дітям-сиротам.

Галина МИЦЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *