Порошенко нагородив воїнів 80-ї окремої аеромобільної бригади. Посмертно

|

Відповідно до Указу Президента України, 13 воїнів 80-ї окремої аеромобільної бригади були посмертно нагороджені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

Нагороди вручили матерям та жінкам загиблих воїнів, з рук командира бригади полковника Андрія Ковальчука.

 

«Це найменше, що можемо зробити всі ми для вас. Кожного з ваших чоловіків, братів, дітей я знаю і пам`ятаю. Кожен з них герой. Вони віддали своє життя щоб тисячі українців жили в нормальній процвітаючій державі. Державі з гордою назвою Україна», – зазначив А. Ковальчук. 

 

Варто додати, що за час російської інтервенції, в боях на сході нашої держави загинув 81 десантник з 80-ї окремої аеромобільної бригади. Тринадцять з них, відповідно до указу Президента України були посмертно нагороджені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність».

 

Ще понад 400 мужніх боронителів отримали поранення. Зараз львівські аеромобілісти хочуть на території частини встановити пам`ятну стелу, де навічно будуть закарбовані імена всіх героїв, які віддали своє життя в битві за Україну.

 

Фото: МОУ