Українські військовослужбовці тренуються у грузинських горах

|

Військовослужбовці Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного навчалися діяти у горах на базі центру гірської підготовки імені полковника Бесика Кутателадже, що у грузинському місті Сачхере. Про це Львівському порталу повідомили у медіа-групі Академії СВ.

Головною метою тритижневого перебування українських військовослужбовців у центрі гірської підготовки був їхній вишкіл з питань організації та проведення підготовки підрозділів до дій у горах, а також удосконалення практичних навичок тактики дій.

 

У курсі, окрім українських офіцерів, взяли участь більше двадцяти військовослужбовців із Польщі, Литви, Латвії, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Португалії та Грузії.

 

Під час навчання основна увага зверталася на пересування й тактику дій особового складу у зимову пору року.

Окрім того, відпрацьовувалися питання дій військовослужбовців під час сходження лавини, пошуку та евакуації постраждалого за допомогою пошукового пристрою та рятувальних нош.

 

За словами українських офіцерів, найбільше адреналіну у них викликало сходження на вершину гори, висота якої понад 3000 метрів над рівнем моря. А спуск додолу здійснювався на лижах. Загалом протяжність спуску склала близько чотирьох кілометрів.

 

На завершення підготовки з учасниками заходу було проведені тести за тематикою занять, після чого їм вручили відповідні сертифікати про їх закінчення.

 

Планується, що участь у подібних заходах представники Академії сухопутних військ братимуть й надалі.

 

Фото: Андрій Підлісний