Як у Харкові пам`ятник Леніну повалили

|

У Харкові 28 вересня учасники мітингу за єдність України повалили пам’ятник Леніну, що більш як пів століття простояв на майдані Свободи. Ідол тоталітаризму не достояв свого 52-річного віку, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Спершу на постаменті активісти вибили відбійним молотком «Слава Україні», а згодом молоді люди залізли на п’єдестал та почали пиляти бронзові ноги «вождя». За дійством спостерігало чимало глядачів, що залишились після багатотисячного мітингу.

 

На величезний пам’ятник, висотою понад 20 метрів, накинули металевий зашморг та повалили на смітник історії. Ті хто спостерігали за дійством привітали повалення бурхливими оплесками та вигуками.

Водночас відомо, що МВС Харкова за фактом повалення пам’ятника Леніну, відкрило кримінальне провадження, за руйнування об’єктів культурної спадщини.

 

 

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков у своєму Фейсбук заявив: «Ленін? Нехай падає… Аби люди не постраждали… Аби негідники і покидьки не скористалися бурею емоцій харків`ян і не використали це для чергових зіткнень».

Тим часом Губернатор Харківської області Ігор Балута терміново підписав розпорядження про офіційний демонтаж пам`ятника Леніна на площі Свободи у Харкові. Про це у Фейсбук заявив радник глави МВС Антон Геращенко.

Відео: max fedor та PREOL STUDIO

Фото: facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *