На "Південному" побито три світові рекорди (фото)

|

У Львові пройшов міжнародний турнір – Чемпіонат світу зі стронґмену. Захід, зібрав на одному майданчику найсильніших людей планети, з 13-ти країн світу. Приймав престижні богатирські поєдинки спортивний клуб «Грація», що базується на ТВК «Південний».

До фіналу змагань потрапили 12 спортсменів з 11-ти країн світу. Приємно, що серед них були й двоє українців.

Захід видався надзвичайно запеклим, аж до заключного виду програми, коли теоретично на перше місце претендували одразу 5 спортсменів.

 

Вже у другій вправі – «супер-йок», на Чемпіонаті світу було встановлено новий світовий рекорд. Перенесення коромисла вагою 380 кг на відстань 20 метрів за рекордні 10.66 сек здійснив латвієць Маріс Розенталс.

 

Одним із найзапекліших виявився третій етап змагань – «лог-ліфт» на максимум. Одразу шість спортсменів повторило світовий рекорд підняття колоди на 150 кг. 

Втім Віталій Герасимов з Дніпропетровська та Маріс Розенталс з Латвії підняли колоди на 160 кілограм і стали співавторами нового світового рекорду.

У перервах поміж видами змагань, на килимі виступали прекрасні вихованки спортивного клубу «Грація».

 

Заключний вид змагань став тріумфальним для обох українців. Віталій Герасимов встановив ще один світовий рекорд. Він 9 разів за 90 секунд підняв гантель вагою 90 кг і побив минулорічне світове досягнення львів’янина Володимира Рекші.

 

Тим часом львів’янин зробив вісім підйомів і несподівано зупинився. Попри те, що тактичний хід українців залишив світовий рекорд за Герасимовим, дніпропетровцю, на жаль, так і не вистачило півбала, щоб зійти на п’єдестал.

 

У підсумку шести видів програм, новим чемпіоном світу серед стронґменів (у ваговій категорії до 110 кілограмів), став львівський богатир – Володимир Рекша.

П’ятірка найсильніших богатирів світу розташувалась так:

1. Володимир Рекша (Україна) – 60 балів;
2. Михайло Височанський (Росія) – 56 балів;
3. Маріс Розенталс (Латвія) – 52.5 балів;
4. Віталій Герасимов (Україна) – 52 бали;
5. Кшифтоф Качнерські (Польща) – 49.5 балів.

Варто також відзначити, що подивитись на найсильніших людей планети міг кожен охочий. Вхід на змагання був вільний.

Фото: Андрій КОТЕНСЬКИЙ, «Львівський портал»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *