ОСТАННІ НОВИНИ

На території РФ вже близько 10 тисяч північнокорейських військових, – Пентагон

Наталія Жолинська

|

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що міноборони США має дані про перекидання у Росію близько 10 тисяч військових з Північної Кореї для навчань, а також участі у війні РФ проти України. Про це пише Укрінформ з посиланням на AP.

Посадовиця також повідомила, що деякі північнокорейські підрозділи вже наблизилися до України і, ймовірно, прямують у прикордонну Курську область, де Росія намагається відбити український наступ. 

Сінгх також висловила думку, що перекидання основних сил КНДР та їх залучення до бойових дій на боці РФ може відбутися вже впродовж ближчих кількох тижнів. 

Нагадаємо, що понад 3000 військових із Північної Кореї вже почали злагодження на місцевості у Курській області РФ. 

Передісторія 

Як повідомляв Львівський портал, у середині жовтня президент України Володимир Зеленський публічно заявив, що КНДР вже не просто постачає РФ зброю, а й віддає своїх військових на посилення російської армії. Також північнокорейців залучають до роботи на заводах у Росії. 

За даними ГУР, росіяни можуть залучити до війни в Україні близько 11 тисяч північнокорейських найманців у листопаді. Згодом Кирило Буданов уточнив, що їх Кремль перекине в Курську область вже наприкінці жовтня. 

Відомо, що росіяни сформували «особливий бурятський батальйон» із громадян КНДР. При цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей. Ще одна група у середині жовтня намагалась втекти із розташування у Брянській області (РФ). 

Певний час західні партнери України офіційно не підтверджували залучення Росією вояків КНДР. Втім 23 жовтня ці дані таки підтвердили у НАТО, а в Білому домі заявили, що в РФ відправили щонайменше 3000 північнокорейських військових. 

Українська воєнна розвідка також стверджує, що військових з КНДР звозять на Курщину вантажівками з цивільними номерами.  

Тим часом західні ЗМІ пишуть, що відповідь НАТО на відправку солдатів КНДР в Росію для участі у війні проти України є обмеженою, однак вона може включати щонайменше два варіанти: посилення підтримки України та розбудову партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні. 

Фото: KCNA/Укрінформ

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *