ОСТАННІ НОВИНИ

Північнокорейські військові намагались втекти з Брянської області, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Із розташування у Брянській області РФ втекла група північнокорейських військових. Їх спіймали росіяни і можуть відправити у штурм на Курщині. Про це повідомля Армія TV з посиланням на власні джерела.

Відомо, що північнокорейці навчали росіян використовувати повітряні кулі у військових цілях. Натомість ті зі свого боку ділились із представниками КНДР досвідом ведення сучасного піхотного бою.

Після завершення курсу навчань військовослужбовців Північної Кореї залишили серед лісу в районі Колячек Хомутовського району. Декілька днів ті пробули там без їжі та вказівок щодо подальших дій. Зрештою 14 жовтня частина північнокорейців вирішила самовільно покинути позиції, аби розшукати командування ЗС РФ.

Через два дні, 16 жовтня, північнокорейців знайшли і затримали росіяни за 60 км від попереднього місцярозташування.

«Наразі усі 40 військовослужбовців КНДР, які перебували на позиціях у Хомутовському районі, переміщені у Льговський район Курської області для подальшого задіяння у штурмових діях на Курщині», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Львівський портал, у середині жовтня президент України Володимир Зеленський публічно заявив, що КНДР вже не просто постачає РФ зброю, а й віддає своїх військових на посилення російської армії. Також південнокорейців залучають до роботи на заводах у Росії.

За даними ГУР, північнокорейський контингент росіяни можуть залучити до війни в України вже в листопаді. Йдеться орієнтовно про 11 тисяч військових.

Відомо, що росіяни вже сформували «особливий бурятський батальйон» із громадян КНДР. При цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *