ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО готують два варіанти відповіді на відправку солдатів КНДР до Росії, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Видання Bloomberg пише, що відповіді держав Альянсу на відправку солдатів КНДР в Росію для участі у війні проти України є обмеженими, однак можуть включати щонайменше два варіанти. Серед них посилення підтримки України та розбудову партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Bloomberg.

Згідно з публікацією, Південна Корея представить частину розвідувальних даних стосовно перекидання північнокорейських військових в РФ офіційним особам НАТО на засіданні Північноатлантичної ради в понеділок, повідомили двоє обізнаних з цим питанням людей.

«Потенційні відповіді НАТО є обмеженими, але можуть включати посилення підтримки України і розбудову партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні», – вважають співрозмовники видання.

Згідно з південнокорейськими документами, передбачається, що північнокорейські війська будуть відправлені на фронт після завершення приблизно місячної підготовки на військових об’єктах у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську.

Кремль планує забезпечити північнокорейців зброєю і бойовою формою, а також фальшивими посвідченнями особи, щоб вони виглядали як жителі східних регіонів Росії, йдеться в документі південнокорейської розвідки.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у середу, що північнокорейські війська вже перебувають у Росії. Білий дім заявив, що близько 3000 солдатів зараз проходять підготовку в Росії.

Як повідомляв Львівський портал, у середині жовтня президент України Володимир Зеленський публічно заявив, що КНДР вже не просто постачає РФ зброю, а й віддає своїх військових на посилення російської армії. Також південнокорейців залучають до роботи на заводах у Росії. 

За даними ГУР, північнокорейський контингент росіяни можуть залучити до війни в України вже в листопаді. Йдеться орієнтовно про 11 тисяч військових. 

Відомо, що росіяни вже сформували «особливий бурятський батальйон» із громадян КНДР. При цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей. 

Крім того, ще одна група північнокорейських військових намагалась втекти із розташування у Брянській області (РФ). Їх спіймали росіяни та можуть відправити у штурм на Курщині. 

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що у середу, 23 жовтня, українська розвідка очікує прибуття перших північнокорейських військ на Курському напрямку фронту. 

Також країни-члени НАТО підтвердили докази того, що Північна Корея направила військових до Росії. 

Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який озвучив дані розвідки про те, що росія застосує північнокорейських військових у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *