ОСТАННІ НОВИНИ

Коли львів’янам увімкнуть опалення

Наталя Дуляба

|

Опалювальний сезон для львів’ян планують розпочати наприкінці жовтня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Опалювальний сезон у Львові цьогоріч стартував 11 жовтня, коли тепло подали першим бюджетним установам. Станом на 24 жовтня опалення отримують 251 лікарня, школа та дитсадок.

Тим часом у будинках львів’ян досі холодно. Комунальники щоразу казали, що не вмикають опалення, бо надворі все ще тепло – для подачі опалення населення середньодобова температура три дні поспіль повинна бути нижчою від 8 градусів. Потім причиною називали те, що управителі житлових будинків запропонували відкласти початок опалювального сезону, аби зекономити кошти на оплаті.

Тепер у мерії врешті вирішили подати тепло у домівки львів’ян. Це зроблять із наступного тижня.

«За попередніми прогнозами на вихідних [26-27 жовтня] температура повітря підніметься до 18 градусів. Далі має бути пониження. Тому наступного тижня плануємо розпочати опалювальний сезон для населення», – прокоментував директор департаменту ЖКГ Львівської міськради Орест Тимчишин.

Погода на найближчі десять днів у Львові, Sinoptic

Посадовець додав, що ЛМКП «Львівтеплоенерго» готове до повноцінного опалювального сезону. Втім тепло може не з’явитись одночасно у всіх районах міста, адже на подачу теплоносія до більше ніж 2000 житлових будинків із центральним опаленням може тривати декілька днів.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон у Львові стартує у середині жовтня і триває до середини квітня. Першими тепло отримують лікарні, школи і садочки, а невдовзі після цього його вмикають і в житлових будинках.

Торік опалювальний сезон у Львові почався 10 жовтня з кількох лікарень, а мешканцям тепло подали 16 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *