ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд дозволив скасовувати бронювання для підприємств

Олег Дерев'янко

|

Критично важливі підприємства, працівники яких отримують бронювання, можуть підлягати перевіркам «у разі потреби». Про це йдеться у відповідні постанові уряду.

Ця постанова внесла зміни до критеріїв та порядку визначення підприємств критично важливими для економіки. Вона рекомендує органам, які надають такий статус, «у разі потреби» здійснювати перевірку підприємств на відповідність цьому статусу.

За результатами перевірки орган ухвалює одне з двох рішень:

  • підприємство не відповідає критеріям, і його статус критично важливого скасовується;
  • підприємство відповідає критеріям, і статус підтверджується;

Копію цього рішення протягом дня мають надсилати Мінекономіки, Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу) та Мінцифри.

Нагадаємо, новий механізм бронювання військовозобов’язаних запустили у «Дії» зі середини липня. Процедура стала повністю електронною, що значно пришвидшило процес, відтак дотепер бронь мають близько 1,5 млн українців.

На тлі цього Міноборони ініціювало аудит критичних для економіки підприємств. Він триватиме до 15 листопада, втім саму процедуру бронювання, як запевняли у відомстві, призупиняти на цей час не будуть.

Згодом ЗМІ також писали, що обласні військові адміністрації можуть позбавити права на визнання критичних для економіки підприємств. Цю функцію можуть передати виключно міністерствам.

20 жовтня у застосунку «Дія» тимчасово призупинили послугу онлай-подачі заявки на бронювання працівників підприємств від мобілізації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *