ОСТАННІ НОВИНИ

Герой України Юрій Жуковець передав Львову кулю, якою його намагалися вбити

Олег Дерев'янко

|

25-річний капітан Юрій Жуковець, який отримав п’ять кульових поранень під час бойових дій, передав Львову кулю, якою росіяни намагались його вбити. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Львів’янину Юрію Жуковцю – 25 років. До війська долучився одразу, як почалось повномасштабне вторгнення росіян. Боронив Україну на Лиманському напрямку, на Харківщині, Сумщині, а також воював на Курщині, де й отримав важке поранення під час зачистки одного з населених пунктів.

Ворожі кулі поранили руки, ноги й живіт. Та попри це, воїн продовжував командувати групою до повного знищення ворога.

Зараз Юрій Жуковець відновлюється у Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN.

«Це була засідка. У мене потрапило 5 куль – 2 у ноги, 2 в руку і 1 в живіт. Пізніше була евакуація, 7 операцій. Лікуюсь уже два місяці, в UNBROKEN – близько тижня. Дуже подобається, такого центру я раніше не бачив – як по ремонту, так і по якості лікування. Я коли приїхав, у мене на руці ще два пальці не працювали, а зараз вони почали рухатися і розроблятися – і це тільки тиждень часу», – каже Герой Юрій Жуковець.

Окрім «Золотої Зірки» Героя України, Юрій має ще низку відзнак. Це Хрест Хоробрих, Срібний Хрест, Медаль «Захиснику Вітчизни» та відзнаку «За заслуги перед містом» Суми III ступеня.

Також військовий наголосив, що дуже додає наснаги у боротьбі саме те, коли місто підтримує і допомагає технікою для знищення ворога.

«Коли ти отримуєш дрон від свого міста – відчувається особливо, що про тебе не забувають, що є підтримка. Це дуже піднімає бойовий дух наших хлопців», – каже він.

До слова, у мирний час Юрій Жуковець керував агентством нерухомості. Має дружину та двох дітей. Зараз він є капітаном та командиром роти розвідки 103-ї окремої бригади тероборони ім. митрополита Андрея Шептицького.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *