ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний прокоментував операцію України в Курській області

Маркіян Рой

|

Колишній головнокомандувач ЗСУ, Посол України у Великій Британії Валерій Залужний прокоментував Курську операцію Сил оборони, заявивши, що її проведення показало, що Україна «продовжує бути найактивнішим діячем розвитку військової науки». Про це Залужний сказав на заході Chatham House, пише Суспільне.

Залужний повідомив, що не бачив військових планів щодо цієї операції, проте вважає, що «українське командування врахувало усі необхідні лінії для її проведення».

«І повірте мені, це справа лише військово-політичного керівництва України, яким чином ці операції проводити, яким чином діяти, куди наступати і що робити. Є люди, які дадуть оцінку цьому, коли ця операція закінчиться», – сказав він.

Говорячи про те, чи справді ця операція пов’язана з ситуацією на фронті, Залужний запропонував залишити це професіоналам, які дадуть оцінку військовим діям.

«Хочу вам нагадати, що продовжується війна, і те, що військове керівництво підпорядковується вищому політичному керівництву, і лише їм може давати відповідь на ці запитання. Я гадаю, що якщо такий час прийде, вони це обов’язково зроблять, я б не хотів би зараз давати оцінку цим чим діям», – сказав Залужний.

Він додав, що є достатньо компетентних органів і компетентних інституцій, які дають поточну оцінку ситуації, і з його боку було б некоректно давати оцінку своїм колишнім підлеглим, чи правильно вони діють.

«Я знаю точно, що вони роблять усе можливе і неможливе для того, щоб тримати ситуацію під контролем», – заявив він.

Як повідомляв Львівський портал, 10 жовтня аналітики Deepstate заявили, що росіяни «продавили» лівий фланг угруповання Сил оборони на Курщині – у бій довелося вступати в районі Новоіванівки. Також підрозділи РФ намагались закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях. Причиною просування росіян аналітики назвали нескоординованість дій українських підрозділів.

Тим часом головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на інших напрямках фронту в Україні.

12 жовтня у Центрі протидії дезінформації при РНБО розповіли, що після того, як Сили оборони повернули деякі свої позиції в Курській області, російські війська знову пішли у штурм.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *