ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській ОВА заборонили Telegram для службових потреб

Олег Дерев'янко

|

Львівська обласна військова адміністрація вже вжила низку заходів для реалізації заборони використання месенджера Telegram на службових пристроях. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

«Ми повністю підтримуємо це рішення, оскільки безпека інформаційних систем і даних є пріоритетом для нашої країни, особливо в умовах війни. Обмеження використання Telegram дозволить значно знизити ризики кіберзагроз з боку ворога. Наші фахівці вже працюють над реалізацією технічних та адміністративних заходів для обмеження встановлення і використання месенджера на комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності працівників обласної військової адміністрації», – зазначив начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Максим Столярчук.

Зокрема, уже провели адміністративні дії для обмеження встановлення та використання месенджера на службових комп’ютерах, а також заборонили обмін службовою інформацією через цей канал.

Усі пристрої перевірили на наявність встановленого додатку, а з працівниками провели роз’яснювальну роботу. У межах технічних заходів у локальній мережі адміністрації реалізували обмеження для встановлення та використання як клієнтської версії, так і вебверсії Telegram.

Окрім того, територіальні громади Львівської області отримали базові рекомендації щодо обмеження використання цього месенджера у своїх установах та уже здійснюють необхідні заходи для їх реалізації.

Водночас заборона не поширюється на офіційні канали державних органів у Telegram, що дозволяє продовжувати ефективну комунікацію з громадськістю.

Нагадаємо, що в Україні неодноразово публічно говорили, що російський Telegram несе загрозу національній безпеці, адже його активно використовують спецслужби РФ для поширення пропаганди, своїх ІПСО для дестабілізації українського суспільства.

Національний координаційний центр кібербезпеки на засіданні 19 вересня заборонив працівникам органів державної влади, військовим, силовикам та операторам критичної інфраструктури в Україні використовувати на службових пристроях російський месенджер Telegram.

Крім того, у Верховній Раді також введуть обмеження на використання цього месенджера у службових цілях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *