ОСТАННІ НОВИНИ

Першим бюджетним установам у Львові ввімкнули опалення

Наталя Дуляба

|

Станом на п’ятницю, 11 жовтня, першим п’ятьом бюджетним установам у Львові ввімкнули опалення. Проте опалювальний сезон для самих львів’ян ще не починають. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Тепло у Львові вже подали чотирьом лікарням та в оранжерею, оскільки вони надіслали відповідні звернення комунальникам.

Директор департаменту ЖКГ Львівської міськради Орест Тимчишин каже, що «Львівтеплоенерго» загалом уже готове до початку опалювального сезону, втім його наразі ще не починають – надворі все ще тепло.

«На сьогодні наше теплопостачальне підприємство фактично готове подавати опалення до своїх споживачів. Усі ремонти обладнання проведено. Зараз ми постійно моніторимо температуру повітря, оскільки традиційно опалювальний сезон розпочинається, коли середньодобова температура протягом трьох діб є нижчою за 8 градусів. Поки ще таких показників немає», – прокоментував посадовець.

Зазначимо, що хоч вночі 12-13 жовтня у Львові та області прогнозують заморозки, вдень все-таки буде тепліше, тож середньодобова температура становитиме більше ніж +8°С.

Орієнтовно зі середини вересня тепловики у Львові почали заповнювати внутрішньобудинкові системи опалення водою. Це роблять щороку перед стартом опалювального сезону.

Станом на кінець вересня систему для опалення заповнили водою у 72% житлових будинків. Дотепер цього ще не зробили у 169 багатоповерхівках, здебільшого це будинки ОСББ і ЖБК. Причиною цьому є непідписання актів готовності будинків до зими, через що «Львівтеплоенерго» не має юридичної підстави подати туди тепло.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон у Львові стартує у середині жовтня і триває до середини квітня. Першими тепло отримують лікарні, школи і садочки, а невдовзі після цього його вмикають і в житлових будинках.

Торік опалювальний сезон у Львові почався 10 жовтня з кількох лікарень, а мешканцям тепло подали 16 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *