ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за керівником Академії сухопутних військ вели несанкціоноване відеоспостереження

Андрій Котенський

|

За українським генералом Павлом Такачуком, що обіймає пост керівника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, вели несанкціоноване відеоспостереження, повідомляє Діло.

Про факт стеження засвідчив казус, що трапився вчора, 19 вересня, під час засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування порушення прав військовослужбовців, яку очолюють народні депутатки Анна Скороход та Юлія Яцик.

Про наявність такого відео повідомив експерт ТСК Петро Волощенко, який запропонував його показати на екрані під час сьогоднішнього засідання.

Натомість, заступниця голови ТСК Юлія Яцик пропозицію Волощенка, на момент проведення засідання, відкинула. Цьому передувало публічне звинувачення генерала з боку нардепки в нібито самовільному залишенні військової частини. А голова комісії Анна Скороход повідомила, що Павло Ткачук перебував на відпочинку у Трускавці. Відтак, відео може стосуватися саме цього періоду. Також депутатки заявили, що у перебуванні генерала Ткачука у відпустці вбачають певні, наразі необґрунтовані, порушення.

Принагідно зазначаємо, що ведення несанкціонованого відеоспостереження за особою можуть мати склад кримінального правопорушення передбаченого статтею 182 Кримінального кодексу України, а саме порушення недоторканості приватного життя, зокрема, незаконного збирання та поширення конфіденційної інформації.

За інформацією нашого видання від власних джерел в Збройних Силах України, генерал Павло Ткачук на початку вересня цього року був залучений до виконання бойових завдань. За словами співрозмовника, виконавши визначені вищим військовим керівництвом завдання та за інших службових обставин, посадовець через декілька днів повернувся з відрядження й вже після того вибув до щорічної відпустки.

Нагадаємо, Тимчасова слідча комісія з порушення прав військовослужбовців була створена 21 вересня 2023 року, її головним завданням є вивчення та перевірка скарг військовослужбовців Сил оборони та безпеки. Однак упродовж майже пів року вказана комісія вивчає діяльність Національної академії сухопутних військ, перевіряючи не лише випадки порушень, а й функціонування навчального закладу в цілому. В Академії навіть заявили, що проти неї, як ключової установи тилу Збройних Сил України, ведеться скоординована дискредитаційна кампанія з боку нардепок, і ця кампанія вигідна у першу чергу росії.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові вимагають від нардепів зупинити дискредитацію Академії сухопутних військ.

Видання Бомок повідомляє, що експерт ТСК Петро Волощенко є також учасником дискредитаційної кампанії проти Академії сухопутних військ у Львові, медик за освітою, хокеїст та мандрівник, а також псевдовійськовий та військовий експерт Петро Волощенко. Він товаришував з державним зрадником Іллею Кивою, і якого військовослужбовець Дмитро Лінько називав «аферистом».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *