ОСТАННІ НОВИНИ

Затриманий на хабарі заступник Дубневича задекларував понад 50 ділянок в Карпатах

Андрій Котенський

|

Затриманий на хабарі 18 вересня перший заступник Солонківського сільського голови Богдана Дубневича Микола Пущак задекларував 63 земельні ділянки, з яких 51 – у Карпатах. Відповідна інформація міститься у декларації Миколи Пущака про доходи за 2023 рік, що оприлюднена у відповідному реєстрі НАЗК, пише ZAXID.NET.

Сам Микола Пущак, який обіймає посаду першого заступника Богдана Дубневича з кінця 2020 року, володіє будинком на 148 м2 в селі Тухолька Козівської громади і двома земельними ділянками там же. Також він є власником шести ділянок в Бібрській і Солонківській громадах.

Дружина чиновника Руслана Пущак володіє шістьма ділянками у Бібрській і Солонківській громадах, а також 48-ма земельними ділянками в Карпатах. Із них три – у неназваному населеному пункті Славської громади, 15 – в смт Верхнє Синьовидне Сколівської громади і 30 – в селі Хітар Славської ОТГ. Більшість ділянок в Карпатах, що належать Руслані Пущак, мають площу по 6 соток і набуті нею у 2021 році.

Разом з тим, Руслана Пущак є однією із кількох десятків відповідачів у судовій справі про незаконне відведення землі Держгеокадастром у Львівській області.

Ідеться про понад 37 га землі загалом, що після створення Славської ОТГ мали перейти в її комунальну власність. Натомість чиновники Держгеокадастру відвели землю низці фізичних осіб, які поділили її на менші ділянки і перепродали або подарували третім особам.

У грудні 2023 року Сколівський районний суд Львівської області задовольнив позов Славської селищної ради. Проте представники Держгеокадастру та інші відповідачі у справі подали апеляцію.

Окрім землі, Микола Пущак володіє Mercedes-Benz CL500 2007 року випуску, а його дружина їздить на Mercedes-Benz S300 2015 року.

У 2023 році Микола Пущак заробив в Солонківській сільраді 717 тис. грн, а його дружина отримала 37 тис. зарплати у двох приватних фірмах і 78 тис. грн від відчуження цінних паперів і корпоративних прав. Також Руслана Пущак отримала неназваний подарунок, що оцінила у 100 тис. грн. Інформації про заощадження подружжя в декларації Миколи Пущака немає.

Руслана Пущак є власницею ТОВ МП «Бізнес-сервіс-м» і ТОВ «Вісла – W». Обидва займаються видобутком піску, гравію, вапняку та інших корисних копалин.

Як повідомляв Львівський портал, 19 вересня заступника Богдана Дубневича Миколу Пущака спіймали на хабарі в 4 тис. дол.

8 листопада 2022 року поліцейські зупинили Миколу Пущака п’яним за кермом. На місце інциденту приїхав п’яний депутат Солонківської ОТГ Ігор Кіт. Вони відмовились від перевірки на стан сп’яніння, але патрульні склали на них протоколи за нетверезе водіння. Пущак називав це «чиїмось замовленням» й погрожував поліції судом.

23 серпня затримали на хабарі заступника голови Солонківської ОТГ Андрія Жидачека. За версією правоохоронців, він вимагав гроші за сприяння з оформленням права власності на будинок і земельну ділянку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіш і новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *