ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ зупинили контрнаступ росіян на Курщині, – представник комендатури

Олег Дерев'янко

|

Українські військові зупинили російський контрнаступ, спрямований на повернення території у Курській області. Про це у коментарі AFP заявив представник комендатури ЗСУ та речник Міноборони Олексій Дмитрашківський.

За його словами, спроби російських військ атакувати з флангів відбили, а ситуація наразі знаходиться під контролем. Однак Дмитрашківський визнав, що деякі успіхи в росіян усе ж були.

«Росіяни увійшли до одного з населених пунктів. Вони почали бої за інший населений пункт, але на цьому все закінчилося», – зазначив він.

Представник комендатури також зазначив, що у районах, контрольованих українською армією, залишаються чимало цивільних.

«У деяких населених пунктах є понад 100 осіб, понад 200, понад 500», – сказав він

Дмитрашківський додав, що від російських ударів у спробі повернути територію загинули 23 цивільних з кінця серпня, зазначивши, що вони «гинуть разом з українськими військовими».

Передісторія

Прорив кордону та захід на територію Курської області РФ українські військові здійснили 6 серпня. Вже 15 серпня на підконтрольній території Курщини Україна створила першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

Через місяць після прориву Сили оборони України зайняли 1300 км кв території Курської області. Якщо говорити про населені пункти, то їх вже більше ніж 100.

12 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив, що росіяни почали контрнаступ на Курщині, але запевнив, що серйозних успіхів у них немає.

Інститут вивчення війни стверджував, що українські війська 14 вересня продовжили просування в Глушковському районі Курської області і захопили тут ще кілька сіл.

Володимир Зеленський, говорячи про курський прорив, каже, що його наслідком стало зменшення обстрілів Донбасу та унеможливлення наступу рашистів на Суми. Крім того, за його словами, під час боїв у Курській області Росія втратила 6000 солдатів убитими та пораненими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот мапи DeepState

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *