ОСТАННІ НОВИНИ

П’яний водій збив у Львові двох підлітків на самокаті. Один із них загинув

Наталя Дуляба

|

У Львові п’яний водій Audi A5 збив двох 16-річних підлітків, які їхали на самокаті. Один із них не вижив. Про це Львівському порталу повідомили у Поліції Львівщини.

Аварія сталася у вівторок ввечері, 17 вересня, близько 23:30, на вулиці Промисловій.

Тут водій автомобіля Audi A5, 35-річний львів’янин, збив електросамокат, на якому їхали двоє 16-річних місцевих жителів. Один із них загинув на місці від отриманих травм, інший – потрапив до лікарні.

Встановлено, що водій автомобіля керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Його вже затримали, невдовзі суд обере чоловіку запобіжний захід.

Як видно на фото, удар був настільки сильним, що електросамокат розламався навпіл. Сам автомобіль потім влетів у будинок.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання – від п’яти до десяти років тюрми з позбавленням водійських прав на строк від п’яти до десяти років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Нагадаємо, навесні 2021 року у Львові набули неабиякої популярності електросамокати, адже свою роботу розпочали відповідні сервіси прокату. Проте львів’яни стали дедалі частіше скаржитись на швидку й небезпечну їзду електросамокатів тротуарами, через що у місті виникали непоодинокі аварії.

Спершу у Львові встановили певні обмеження. Їздити на електросамокатах та інших подібних засобах дозволили першочергово на велодоріжках, при цьому швидкість не повинна перевищувати 20 км/год.

Торік Львів ввів нові правила їзди на електросамокатах. Зі свого боку правоохоронці теж давали поради, як безпечно їздити на такому транспорті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *