ОСТАННІ НОВИНИ

У мережі з'явилися кадри розстрілу українського полоненого. Лубінець направив листи в ООН і МКЧХ

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 6 вересня, у мережі з’явилися кадри розстрілу російськими військовими, як стверджують, українського військовополоненого. Омбудсмен Дмитро Лубінець вже відреагував на появу відео. Про це повідомляє український державний проєкт «Хочу жить».

На відео видно, як чоловік у військовій формі лежить на землі, після чого до нього підходить інший військовий, ймовірно росіянин, і відкриває по ньому вогонь.

Відео може шокувати!

Лубінець пояснив, що рф навмисно розстрілює українських військовополонених і поширює такі відео, щоб залякати українців. Водночас він додав, що не варто довіряти «всьому, що поширює ворог».

«Саме тому за всіма фактами ймовірних вбивств українських військовополонених повідомляю та направляю листи до МКЧХ та ООН. Ці міжнародні організації мають змусити Росію дотримуватися норм міжнародно гуманітарного права й фіксувати кожне порушення», – зазначив він.

Нагадаємо, станом на початок червня правоохоронці офіційно задокументували страту росіянами 61 українського військовополоненого. Це лише ті дані, які є підтверджені.

Також встановлено, що понад 2200 українських військових піддавали тортурам та нелюдському поводженню у полоні РФ. Водночас більше ніж половина опитаних українських військових зізналась, що під час полону у Росії зазнавала сексуального насильства. Йдеться саме про чоловіків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *