ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка Британії розповіла про наслідки поставки іранських ракет Росії

Маркіян Рой

|

Постачання іранських балістичних ракет посилить здатність Росії завдавати високоточні удари по українських військових або цивільних об’єктах поблизу лінії фронту. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну, пише Європейська правда.

У розвідці нагадали, що нещодавно Іран поставив Росії балістичні ракети малої дальності Fath-360.

Вперше публічно продемонстрована у 2020 році, іранська ракета Fath-360 може доставити 150-кілограмову боєголовку на відстань 120 км із заявленою точністю менше 30 метрів. Вона може бути розгорнута на різних мобільних пускових установках, в тому числі на одній, здатній запускати до шести ракет.

Постачання іранських балістичних ракет доповнить і посилить здатність Росії завдавати високоточні удари по українських військових або цивільних об’єктах інфраструктури поблизу лінії фронту, а також дозволить Росії зберегти більшу частину свого потенціалу більшої дальності для використання проти цілей, розташованих в глибині України, вважає британська розвідка.

На сьогодні іранська військова допомога російській кампанії в Україні включає постачання сотень безпілотних літальних апаратів односторонньої дії, артилерійських боєприпасів і широку підтримку російському виробництву БПЛА всередині країни.

Постачання балістичних ракет свідчить про подальше поглиблення військових відносин між Іраном і Росією.

Раніше Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичні ракети Росії для використання в Україні, через що нові санкції проти Тегерана є неминучими.

Свій пакет санкцій проти Ірану та Росії вже оголосила Велика Британія.

Напередодні стало відомо, що глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель передав країнам-членам пропозицію санкцій за передачу Іраном балістичних ракет Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *