ОСТАННІ НОВИНИ

США працюють над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України, – Байден

Маркіян Рой

|

Президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація працює над тим, щоб зняти обмеження на застосування Україною далекобійної зброї у війні. Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи знімуть США обмеження на використання Україною зброї великої дальності проти Росії, Байден сказав, що його команда «працює над цим зараз».

За інформацією джерел видання, США близькі до угоди про надання Україні далекобійної зброї, але Києву доведеться зачекати кілька місяців, оскільки США вирішують технічні питання перед будь-якою поставкою.

Як повідомляв Львівський портал, 6 вересня пройшло 24 засідання у форматі «Рамштайн» на однойменній авіабазі у Німеччині. На ньому був вперше присутній президент Володимир Зеленський.

Він закликав партнерів надати обіцяні раніше системи ППО, пришвидшити поставки зброї і врешті дозволити бити по військових цілях на території Росії. Також глава держави наголошував на важливості інвестицій, аби Україна могла виробляти більше власної зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *