ОСТАННІ НОВИНИ

На Рівненщині військова районного ТЦК за 13 тис. доларів допомагала уникнути мобілізації

Олег Дерев'янко

|

На Рівненщині правоохоронці затримали військову районного ТЦК, яка обіцяла військовозобов’язаному за 13 тисяч доларів допомогти уникнути мобілізації. Про це Львівському порталу повідомили у Спецпрокуратурі Західного регіону.

За даними слідства, 43-річна старша солдатка за гроші обіцяла військовозобов’язаному допомогти із відстрочкою від мобілізації у воєнний час.

Встановлено, що для «вирішення питання» вона забезпечила своєму «клієнту» видачу військово-облікових документів про непридатність до служби в армії через стан здоров’я. А згодом мала вплинути на посадовців медико-соціальних експертних комісій, які б оформили для нього групу інвалідності.

Після отримання другої частини хабаря у розмірі 10 тисяч доларів підозрювану затримали. Ще 3 тисячі вона отримала як аванс.

Затриманій повідомили про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Їй загрожує до восьми років тюрми.

Наразі прокурори подали до суду клопотання щодо обрання для підозрюваної запобіжного заходу та відсторонення від посади. Крім цього, перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Спецпрокуратура Західного регіону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *