ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині троє молодиків «полювали» на автомобілі військових

Олег Дерев'янко

|

У Слов’янську, що на Донеччині, правоохоронці викрили трьох місцевих мешканців, які підпалювали автівки українських військових за тисячу доларів. Про це Львівському порталу повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, 16 серпня 17-річний хлопець отримав у месенджері Telegram повідомлення з пропозицією заробітку. «Роботодавець» запропонував грошову винагороду за підпал автомобілів Сил оборони.

Юнак мав виявляти військові автівки у Слов’янську, надсилати йому фото, а після отримання «дозволу» підпалювати. Собі в помічники підозрюваний обрав 18-річного знайомого, котрий також шукав швидкого заробітку.

За кожен знищений транспортний засіб їм обіцяли 1 000 доларів.

Через кілька днів молодики побачили на одній з вулиць міста Volkswagen Golf, що належав військовому підрозділу.

26 серпня, близько о 06:30 узгодивши свої дії з куратором, неповнолітній облив лобове скло і капот машини заздалегідь підготовленою запалювальною сумішшю та підпалив. Напарник знімав увесь процес на камеру телефона для подальшої передачі відеозапису замовнику.

Ще одним підпалювачем виявився 24-річний чоловік, раніше судимий за вчинення крадіжки. Погодившись у месенджері з умовами «роботи» й обіцяним заробітком, він 28 серпня спалив вантажівку марки Renault Mascott, котра перебувала на балансі однієї з військових частин ЗСУ.

За скоєння злочинів проти українських захисників фігуранти отримали грошове винагородження.

Трьом мешканцям Слов’янська повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, двом з яких – за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України). Їм загрожує до восьми років тюрми.

Наразі за клопотанням прокуратури підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних правопорушень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Донецька обласна прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *