ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні судитимуть Шуфрича та його експомічника

Олег Дерев'янко

|

Екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича та його експомічника судитимуть за фінансування росгвардії у тимчасово окупованому Криму. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

Правоохоронці імені не називають, однак деталі справи свідчать, що йдеться про Нестора Шуфрича.

Їм інкримінували фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Крім цього народному обранцю також інкримінували державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Нагадаємо, що Нестора Шуфрича підозрюють у державній зраді. За версією слідства, він співпрацював із колишнім секретарем РНБО України Володимиром Сівковичем, який є агентом російської ФСБ.

За даними правоохоронців, одним з основних завдань Нестора Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія, що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином одіозний політик намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Відразу після обшуків 15 вересня 2023 року суд відправив Шуфрича на два місяці у СІЗО без можливості внесення застави.

20 вересня одіозного політика зняли з посади голови комітету з питань свободи слова Верховної Ради.

Вже на початку лютого 2024 року екснардеп Шуфрич отримав відповідну підозру. А у квітні Служба безпеки заявила про затримання ще одного фігуранта у справі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *