ОСТАННІ НОВИНИ

Обговорюємо з партнерами створення «щита ППО» над західними областями, – Умєров

Наталя Дуляба

|

Україна продовжує обговорювати з партнерами створення над західними областями так званого «щита протиповітряної оборони». Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Після найбільш масованої ракетно-дронової атаки 26 серпня Україна ініціювала засідання Ради Україна – НАТО. Саме під час нього обговорювали, зокрема посилення ППО.

«Поінформував партнерів про поточну ситуацію. Обговорили подальші плани щодо поставок систем ППО та ракет до них. Нам потрібно посилювати нашу протиповітряну оборону. Також ми продовжуємо консультації, зокрема і у двосторонніх форматах, щодо створення щита протиповітряної оборони – так званого поясу безпеки над західними регіонами держави», – розповів про хід зустрічі Рустем Умєров.

Міністр подякував союзникам за «непохитну підтримку і обіцяну допомогу», а також відзначив, що все більше партнерів підтримують зняття обмежень для використання далекобійної зброї по військових об’єктах у РФ.

Зазначимо, на засіданні Ради Україна – НАТО, яке відбулося 28 серпня, члени Північноатлантичного альянсу засудили нещодавні російські атаки та пообіцяли посилити військову допомогу Україні.

Як повідомляв Львівський портал, можливість перехоплення ракет і дронів над західними областями передбачає двостороння угода, підписана у липні між Україною та Польщею. Таким чином поляки посилили б захист над частиною України й вбереглись би від потрапляння російських цілей у власний повітряний простір.

Проте згодом міністр оборони Польщі заявив, що його країна не буде збивати російські ракети, які летять через Україну в її напрямку, якщо не буде відповідного рішення на рівні НАТО.

Днями у Польщі повторили, що не бачать консенсусу у НАТО щодо такого рішення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *