ОСТАННІ НОВИНИ

Після наймасованішого російського обстрілу засідала Рада Україна – НАТО. Результати

Наталя Дуляба

|

28 серпня на засіданні Ради Україна – НАТО обговорювали посилення військової допомоги, аби протистояти російській агресії. Про це повідомляє Армія.Inform.

Зустріч пройшла на рівні послів. Її скликали на прохання України після нещодавніх потужних обстрілів РФ по цивільному населенню й інфраструктурі.

Міністр оборони Рустем Умеров в онлайн-режимі поінформував членів Північноатлантичного альянсу про поточну безпекову ситуацію і пріоритетні потреби в силах і засобах.

Члени НАТО рішуче засудили невибіркові удари Росії й підтвердили свою відданість подальшому зміцненню обороноздатності України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який головував на засіданні, сказав: «Україна продовжує перехоплювати російські ракети щодня, рятуючи незліченну кількість життів. Але здатність України підтримувати свою оборону потребує збільшення поставок і більшої підтримки».

Члени Північноатлантичного альянсу підтвердили, що вони посилюють свою військову допомогу Україні.

«Ми повинні продовжувати надавати Україні обладнання і боєприпаси, необхідні їй для захисту від російського вторгнення. Це життєво важливо для здатності України продовжувати боротьбу», – наголосив Єнс Столтенберг.

Як повідомляв Львівський портал, вранці 26 серпня російські окупанти здійснили комбіновану масовану атаку по Україні за допомогою дронів та ракет різного типу. Під прицілом знову опинилась паливно-енергетична система у 15 областях.

Загалом війська РФ випустили по Україні 129 ракет різних типів та 109 «Шахедів». ППО збила 103 ракети і 120 дронів. Цей обстріл по об’єктах критичної інфраструктури у Повітряних Силах назвали наймасованішим.

Деякі цивільні об’єкти рашисти атакували касетними боєприпасами.

Під час цієї атаки російські війська вбили сімох українців і ще 47 поранили. Серед постраждалих є четверо дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *