ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди дозволяють використовувати надані Україні F-16 в Росії

Маркіян Рой

|

Генерал Королівських Військово-повітряних сил Нідерландів Онно Ейхельсхайм заявив, що Україна може застосовувати надані його країною літаки F-16 для ударів по російській території. Про це повідомив Ейхельсхайм в інтерв’ю NOS, повідомляє Європейська правда.

За словами генерала, Нідерланди «не накладали жодних обмежень на використання і дальність польоту F-16».

«Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, як забажає, за умови дотримання законів війни», – підкреслив Ейхельсхайм.

Загалом Нідерланди пообіцяли надати Україні 24 літаки F-16. Ейхельсхайм не сказав, скільки з них уже розгорнуто в країні.

Він також прокоментував наступ України на Курську область РФ, назвавши операцію українських сил «блискучою на практичному рівні».

«Вони досить швидко зайняли велику територію в хорошому сенсі, з використанням нових технологій. Тим самим вони створили дилему для Путіна», – сказав Ейхельсхайм.

Як відомо, винищувачі F-16 Україні надають Данія, Нідерланди, Бельгія та Норвегія.

Як повідомляв Львівський портал, на початку серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив отримання перших винищувачів F-16.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *