ОСТАННІ НОВИНИ

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук ексгенерала СБУ Наумова 

Наталія Жолинська

|

За запитом ДБР Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.  

Окрім цього, ДБР підозрює колишнього посадовця у шахрайському заволодінні понад 3,2 мільйонів гривень під час перебування на посаді керівника держпідприємства протягом 2019-2021 рр. 

Відомо, що ексгенерала СБУ затримали 7 червня 2022 року під час спроби потрапити із Сербії до Північної Македонії у транспортному засобі, у якому було 592 тисячі євро, 120 тисяч доларів та два дорогоцінні камені. 

Розслідування триває.

Нагадаємо, 29 вересня 2023 року Вищий суд сербського міста Ниш засудив Андрія Наумова до одного року позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей.

У липні 2022 року Вищий суд міста Ниш у Сербії відхилив запит про екстрадицію Андрія Наумова, а Апеляційний суд у Ниші згодом підтвердив це рішення.

На початку 2024 року колишній генерал Служби безпеки України Андрій Наумов вийшов на волю.

Наприкінці квітня Нацагентство із запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя ексгенерала СБУ Андрія Наумова виявило ознаки корупції на понад 32,7 млн грн.

У червні 2024 року колишньому начальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ повідомили про підозру в організації підроблення офіційних документів з метою уникнення кримінальної відповідальності в Сербії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *