ОСТАННІ НОВИНИ

Ексгенерал СБУ Наумов вийшов із в'язниці у Сербії

Маркіян Рой

|

Колишній генерал Служби безпеки України Андрій Наумов, якого в Сербії засудили до року ув’язнення за відмивання коштів, вийшов на волю. Про це повідомляє ВВС з посиланням на підтвердження з Високого суді міста Ніш, пише Українська правда.

Колишній посадовець СБУ, якого Сербія відмовилася видати в Україну, де він є фігурантом кількох кримінальних справ, вийшов із сербської в’язниці на початку грудня.

Однак через розгляд апеляції на вирок у нього вилучили документи та заборонили залишати територію країни.

«Йому поки що не дозволено залишати країну та місце перебування, доки не завершиться процес апеляції», – повідомили в Високому суді міста Ніш сербській службі ВВС.

Адвокати Наумова подали скаргу на рішення про заборону на виїзд з Сербії, аргументуючи загрозою для життя клієнта, однак суд її не задовольнив.

«Варто зазначити, що застосування такого заходу (заборона на виїзд з Сербії – ред.) зайве, особливо враховуючи, що він вже відбув повний термін покарання», – сказав адвокат Наумова Олександр Овчинников.

За його словами, в рамках розгляду справи про екстрадицію суд встановив наявність реальної загрози життю Наумова, а сам він заявляв про небезпеки, пов’язані з перебуванням у Сербії.

«Існують суперечності в позиції одного і того ж суду, а також в діях, направлених на ізоляцію Андрія Наумова. Наша команда документує всі порушення в цьому процесі для подальшого оскарження в міжнародних інстанціях», – сказав адвокат.

29 вересня Вищий суд міста Ниш також засудив Андрія Наумова до одного року позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей.

У липні 2022 року Вищий суд міста Ниш у Сербії відхилив запит про екстрадицію Андрія Наумова, а Апеляційний суд у Ниші згодом підтвердив це рішення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *