ОСТАННІ НОВИНИ

Україна повернула ще п’ять родин з окупованої Херсонщини

Олег Дерев'янко

|

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще п’ять родин з дітьми з тимчасово окупованих територій Херсонщини. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Родини виховують п’ятьох хлопчиків і трьох дівчаток, віком від 6 до 14 років.

«Зараз діти разом зі своїми батьками в безпеці й оговтуються від жахів російської окупації», – зазначив Прокудін.

Поверненням родин займалася благодійна організація «Save Ukraine». Очільник ОВА додав, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 181 дитину із Херсонської області.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 27 серпня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати й до 300 тисяч дітей.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Нагадаємо, 20 серпня Україна також повернула з окупованої частини Херсонської області шістьох дітей віком від 3 до 12 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *