ОСТАННІ НОВИНИ

На Курщині взяли в полон вже 594 окупанти, – Сирський

Олег Дерев'янко

|

З початку операції у Курській області Росії, Україна взяла у полон 594 ворожі солдати й контролює понад 100 населених пунктів, або 1294 квадратних кілометрів. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час Форуму керівників державних інституцій 27 серпня, пише Українська правда.

«На сьогодні нами взято під контроль 1294 кв км території – це 100 населених пунктів … Ми також суттєво поповнили обмінний фонд: на сьогодні на цьому напрямку в полон взято 594 військовослужбовці ЗС РФ», – зазначив Сирський.

Він нагадав, що одним з завдань курської операції було відволікання значних сил росіян з інших напрямків – зокрема, з Покровського і Курахівського.

«На даний момент ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців РФ вже перекинули на Курський напрямок, і ця цифра зростає», – сказав головком.

Сирський наголосив, що росіяни намагаються знімати частини з інших напрямків, але на Покровському напрямку навпаки збільшують свої зусилля.

Передісторія

6 серпня росіяни заявили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Тривалий час Україна жодним чином не коментувала цю військову операцію. Аж 13 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський публічно оголосив, що під контролем українських військ перебувають 74 населені пункти Курської області.

14 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Курській області РФ Україна досягає «стратегічних цілей», а також що розмірковує, аби створити на Курщині військові комендатури, якщо це буде потрібно.

Зокрема Зеленський заявив, що операція України в Курській області допомогла запобігти окупації частини Сумщини і міста Суми.

Станом на 15 серпня на території Курщини, яку контролює українська армія, створили першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

На території Курської області Україна контролює вже 94 населені пункти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео Facebook // 22 ОМБР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *