ОСТАННІ НОВИНИ

Україна готує відповідь на масовану атаку РФ, – Умєров

Наталя Дуляба

|

Україна готує власну відповідь на одну з найбільших комбінованих атак, які здійснила Росія вранці 26 серпня. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Росія знову вдарила по наших містах. Постраждали мирні люди, зруйновані домівки, порушена критична інфраструктура. Глибокі співчуття родинам загиблих», – відзначив він.

Водночас міністр підкреслив, що ця атака рашистів вкотре доводить: Україна має отримати дозвіл бити далекобійною зброєю по військових об’єктах на території Росії. Втім поки цього немає, Україна все одно готує свою відповідь окупантам.

«Україна готує свої відповіді. Зброю власного виробництва», – уточнив Рустем Умєров.

Жодних деталей він не уточнив, втім як відомо, напередодні Україна вперше успішно застосувала свою нову розробку – ракету-дрон «Паляниця», призначену для атак по військових аеродромах у РФ.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський, коментуючи наслідки обстрілу, теж вкотре закликав західних партнерів дозволити Україні бити далекобійною зброєю по військових об’єктах на території Росії. Він вважає, що відсутність такого рішення лише живить російський терор.

«Путін собі не зраджує: це хвора істота – всім уже давно зрозуміло. Але так само зрозуміло: він може робити тільки те, що світ йому дозволяє робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить терор. І кожен лідер, кожен наш партнер знає, які сильні рішення потрібні, щоб усю цю війну припинити, і припинити справедливо. Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень.

Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли Росія використовує і власну зброю всіх типів, і «Шахеди», і балістику з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти здійснили одну з найбільших комбінованих масованих атак, випустивши по Україні більше 100 ракет і близько сотні «Шахедів». Під прицілом знову опинилась енергетична система у 15 областях.

В Україні вже ввели екстрені знеструмлення, а профільний міністр, коментуючи наслідки масованих обстрілів, заявив, що ситуація є складною.

На Львівщині ворожі удари прийшлися по декількох енергетичних об’єктах, розташованих у Стрийській громаді та на Дрогобиччині. Через це виникли перебої зі світлом, а у Львові – ще й з водопостачанням.

Станом на 12:00 ситуацію з електропостачанням вдалося стабілізувати. Відомо, що внаслідок обстрілів ніхто не постраждав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *