ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відновлять будівництво 3D-школи

Олег Дерев'янко

|

У Львові на вулиці Варшавській відновлять будівництво навчального корпусу загальноосвітньої школи №23, яке здійснюється за допомогою технології 3D-друку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Як повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, стіни корпусу були зведені за допомогою цієї технології, проте через початок війни та фінансові труднощі попереднього благодійника проєкт тимчасово заморозили.

Львів знайшов нового інвестора, компанію «Галжитлобуд», яка готова в певній частині фінансувати цей проєкт. Відповідний офіційний лист уже надійшов до Львівської міської ради.

«Вчора ми провели виїзну нараду. Чітко спланували наступні заходи, що нам треба зробити, щоб реалізувати проєкт. А це і оновити кошторис, і питання мереж потребує врегулювання. Дозвіл на будівельні роботи ми маємо. Маємо і інвестора, який готовий в певній частині фінансувати цей проєкт, тому готуємо план заходів, а наступного тижня збираємося повторно, затверджуємо і рухаємося вперед», – зазначив Зубач.

У міськраді нагадали, що перший в Україні навчальний заклад, створений за допомогою технології 3D-друку, зводять у Львові. Це буде новий навчальний корпус для першокласників школи №23, що на вул. Варшавській, 126. Тут зможуть навчатися 100 учнів початкових класів.

Цей одноповерховий об’єкт матиме навчальні класи, комфортний хол для спілкування дітей, вчительську та санвузли. Також тут передбачено великі скляні поверхні, а монолітні стіни із бетону відповідатимуть новим стандартам безпеки.

Як повідомляв Львівський портал, у березі 2023 року виконавчий комітет Львівської міськради погодив будівництво багатофункціонального навчального комплексу на вул. Варшавській, 126.

Йдеться про розбудову школи №23, яка є переповненою. Ще у 2022 році у мерії вирішили, що для вирішення цієї проблеми слід поруч звести окремий навчальний корпус для учнів молодших класів.

Всі стадії розробки проєкту, експертизи та саме будівництво зголосився профінансувати благодійний фонд «Тім4юа».

Будівництво вестимуть на земельній ділянці площею 1,9 га. Своїм рішенням виконком дозволив забудувати її на 25%, а також встановив, що висота будівлі не повинна перевищувати 6 м.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *