ОСТАННІ НОВИНИ

Для переповненої школи на Варшавській збудують новий корпус

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради погодив будівництво багатофункціонального навчального комплексу на вул. Варшавській, 126. Відповідне рішення прийняли у вівторок, 28 березня.

Містобудівні умови та обмеження затвердили відділам освіти Шевченківського і Залізничного районів, які будуть замовниками будівництва.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, йдеться про розбудову школи №23, яка є переповненою. Ще торік у мерії вирішили, що для вирішення цієї проблеми слід поруч звести окремий навчальний корпус для учнів молодших класів.

За словами Антона Коломєйцева, це буде одноповерховий корпус, який зводитимуть із застосуванням нових технологій, зокрема 3D-принту.

Як відомо, всі стадії розробки проєкту, експертизи та саме будівництво зголосився профінансувати благодійний фонд «Тім4юа».

Будівництво вестимуть на земельній ділянці площею 1,9 га. Своїм рішенням виконком дозволив забудувати її на 25%, а також встановив, що висота будівлі не повинна перевищувати 6 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Благодійний фонд «Тім4юа» створили у Львові в травні 2022 року. Його засновником є француз Боні Жан-Крістоф, а керівником – Світлана Кищук.

Нагадаємо, що неподалік у мікрорайоні Під Голоском також збираються збудувати нову комунальну школу і дитсадок. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *