ОСТАННІ НОВИНИ

Екснардепу Грановському скасували підозру у розкраданні 93 млн гривень. САП оскаржить це рішення

Олег Дерев'янко

|

Вищий антикорупційний суд скасував повідомлення про підозру колишньому народному депутату Олександру Грановському в розкраданні 93,3 мільйона гривень на Одеському припортовому заводу. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Правоохоронці імені не називають, але раніше Львівський портал повідомляв, що 21 жовтня 2022 року повідомили про підозру народному депутату України VIII скликання Олександру Грановському. Він організував злочинну схему, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків АТ «Одеський припортовий завод» (99,57% належать державі) у сумі 93,3 мільйона гривень.

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура категорично не погоджується з рішенням слідчого судді ВАКС від 20.08.2024, яким скасовано підозру народному депутату України VIII скликання», – йдеться у повідомленні.

На думку прокурора, зібрані у межах досудового розслідування докази свідчать про причетність особи до організації злочинної схеми. Тому САП вважає це рішення судді незаконним і необґрунтованим та готує його оскарження до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, що в березні – грудні 2015 року колишній народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, за якою «Одеський припортовий завод» продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових.

У березні 2020 року повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем чотирьом учасникам злочинної схеми – заступнику директора та начальнику відділу припортового заводу, власнику компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми, а також довіреній особі народного депутата (посади вказані на момент вчинення злочину).

У листопаді 2022 року Грановського оголосили в міжнародний розшук, оскільки вважають організатором корупційної схеми на 93,3 млн грн. Вже у грудні 2022 року ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *