ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ допустили одну з найбезпечніших бронемашин у світі

Наталя Дуляба

|

До постачання у Збройні Сили України допустили броньовану інженерну машину Buffalo MPV, яку називають однією з найбезпечніших у світі. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Buffalo MPV – інженерна машина армії США, виготовлена за технологією MRAP (від англ. Mine Resistant Ambush Protected – захист проти мін і засідок). Це клас військових автомобілів із підвищеним балістичним захистом.

Машини мають V-подібну форму днища для розсіювання енергії вибуху та спеціальні амортизуючи крісла. Конструктивно бронеавтомобілі складаються з монолітної бронекапсули і зовнішніх вибухопоглинаючих агрегатів.

Buffalo MPV – глибока модернізація відомого бронеавтомобіля СASSPIR. Цей панцирник застосовували під час воєнних дій у Південній Африці з 1980-х, в Іраку та Афганістані. СASSPIR перебувають на озброєнні у арміях та силових структурах понад 10 країн світу.

Показово, що за час експлуатації у бойових умовах у жодному бронеавтомобілі цієї моделі, що зазнав вибухів та обстрілів, не було жодного загиблого.

Buffalo MPV належить до машин ІІІ категорії захисту по стандарту STANAG 4569 і витримує підрив на міні з силою вибуху, еквівалентною 20 кг тротилу. Вікна захищені 15-сантиметровим куленепробивним склом, а бронекапсула виготовлена з композитної броні, додатково захищеної кумулятивними решітками. Машина оснащена 9-метровим маніпулятором з вмонтованою камерою і сенсорами для знешкодження вибухових засобів.

Наразі інженерні бронеавтомобілі цієї моделі перебувають на озброєнні армій Канади, Франції, Італії, Пакистану, Великої Британії.

Нагадаємо, нещодавно до експлуатації у ЗСУ допустили два бронеавтомобілі українського виробництва: «Козак-5МЕД» для медичної евакуації та авто «Джура», призначене для виконання різних тактичних завдань.

Загалом за два з половиною роки повномасштабної війни до застосування у ЗСУ допустили вже 20 зразків бронемашин із захистом від мін та засідок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *