ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони допустило до війська близько 20 зразків бронемашин

Маркіян Рой

|

З початку великої війни, Міністерство оборони кодифікувало та допустило до використання у військах близько 20 зразків бойових бронемашин із захистом від мін та засідок. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Йдеться про бронемашини побудовані за принципом MRAP – клас військової техніки з посиленим балістичним захистом корпусу.

Для потреб військових до експлуатації допустили зразки бронемашин, випущені оборонними концернами США, Великої Британії, Австралії, Туреччини та інших країн, а також ті, що виготовлені українськими виробниками.

Конструкційно такі машини мають пристосовану форму днища для розсіювання енергії вибуху мін чи саморобних вибухових пристроїв, а також спеціальні амортизаційні сидіння для екіпажу та десанту. Бронемашини, створені за принципом MRAP, складаються з капсули, що забезпечує захист особового складу під час підриву.

У таких бронемашинах є капсула, котра забезпечує захист військових під час підриву, а двигун та колеса техніки виступають як вибухопоглинальні елементи – вони беруть на себе всю кінетичну енергію від вибуху міни, але водночас зберігають цілісність модуля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *