ОСТАННІ НОВИНИ

США повертають репортера Гершковича та ексморпіха Вілана в межах обміну з рф, – Bloomberg

Олег Дерев'янко

|

Росія звільнила американського репортера Евана Гершковича та морського піхотинця Пола Вілана, яких утримували на території рф. Їх обміняють у межах міжнаціонального обміну полоненими. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Bloomberg.

Зараз вони вже прямують до місць призначення за межами росії. Тим часом до рф повернуться ув’язнені у США, а також в інших країнах – союзників США. Інші деталі обміну поки невідомі.

Сайт відстеження польотів Flightradar24 показав, що спеціальний російський урядовий літак, який використовувався для попереднього обміну полоненими за участю Сполучених Штатів і рф, вилетів із Москви до Калінінграда, пише Economist.

Тим часом Euronews пише, що раніше літак із бортовим номером RA-61727M використовували, зокрема, для обміну колишньої народної депутатки України та льотчиці Надії Савченко, яку утримували в росії.

Гершкович та Вілан були засуджені в росії за звинуваченнями в шпигунстві. Обоє американських громадян, а також уряд США заперечували звинувачення проти них.

Нагадаємо, що суд у Єкатеринбурзі на закритому процесі 19 липня засудив журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича до 16 років колонії у справі про шпигунство.

Гершкович – перший американський журналіст, якого в росії звинуватили в шпигунстві з часів СРСР. За версією слідства, Гершкович за завданням ЦРУ збирав відомості про «Уралвагонзавод», який виробляє та ремонтує військову техніку.

Журналіст провів 15 місяців у СІЗО. За статтею про шпигунство йому могло загрожувати від 10 до 20 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *