ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запустили ще одну потужну газову свердловину

Олег Дерев'янко

|

АТ «Укргазвидобування», частина Групи Нафтогаз, ввело в експлуатацію нову високопродуктивну свердловину з дебітом 274 тис. кубометрів газу на добу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Нафтогазу.

За даними відомства, її особливість в тому, що плановий вибій розташований безпосередньо під населеним пунктом.

«Введення в роботу нової свердловини збільшило добовий видобуток газу на родовищі на 17%. На черзі наступна свердловина, яку буде введено в експлуатацію вже в серпні цього року. Дякую всій команді Укргазвидобування за ефективну роботу», – зауважив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

За словами т.в.о. очільника Укргазвидобування Сергія Лагна, фахівці «Укрбургазу» за чотири місяці пробурили свердловину з відходом вибою понад 1300 метрів.

Всього за перше півріччя 2024 року «Укргазвидобування» пробурило 50 свердловин, з них ввели в експлуатацію – 41.

Нагадаємо, 21 червня АТ «Укргазвидобування» пробурило та запустило свердловину, яка додатково постачає Україні 439 тис. кубометрів газу щодоби.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що «Нафтогаз» має вийти на показник видобутку у 15 мільярдів кубометрів газу у 2024 році.

За його словами, збільшення видобутку енергоресурсів безпосередньо пов’язане з енергетичною незалежністю та стійкістю України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *