ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запустили нову потужну газову свердловину

Олег Дерев'янко

|

АТ «Укргазвидобування», частина Групи Нафтогаз, пробурило та запустило нову свердловину, яка додатково постачає Україні 439 тис. кубометрів газу щодоби. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Нафтогазу.

Свердловину було закладено як розвідувальну, щоб уточнити геологічну будову та оцінити газоносність відкладів одного з нещодавно відкритих покладів. Її глибина – 5 км 767 м.

«Група Нафтогаз продовжує нарощувати видобуток власного газу навіть в умовах війни. Ми усвідомлюємо всю важливість збільшення видобутку для енергетичної незалежності та стійкості країни, а також стабільності проходження майбутнього опалювального сезону. Дякую команді за результат», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Ідея буріння цієї свердловини належить керівнику департаменту традиційних ресурсів Дніпрово-Донецької западини та Полтавському відділу геологорозвідувальних робіт.

«Ми отримали позитивні результати на цій свердловині. Це означає, що в цього родовища є перспектива подальшого розвідувального розбурювання, щоб наростити сировинну базу та обсяги видобутку газу. До речі, було завершено буріння ще двох розвідувальних свердловин на цьому родовищі. Наразі їх готують до випробування», – зазначив очільник Укргазвидобування Олег Толмачев.

Нововведену свердловину почали бурити у вересні 2023 року. Роботи виконувало одне з відділень бурових робіт БУ «Укрбургаз».

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що «Нафтогаз» має вийти на показник видобутку у 15 мільярдів кубометрів газу у 2024 році.

За його словами, збільшення видобутку енергоресурсів безпосередньо пов’язане з енергетичною незалежністю та стійкістю України.

Станом на кінець квітня у «Нафтогазі» звітували, що збільшили видобуток на 12% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. А загалом компанія запланувала на 2024 рік збільшити видобуток газу щонайменше на 0,5 млрд кубометрів.

При цьому зиму 2023/2024 років Україна вперше пройшла лише на власному газі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *