ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд поставив нове завдання «Нафтогазу» щодо видобутку

Наталя Дуляба

|

У 2024 році «Нафтогаз» має вийти на показник видобутку у 15 мільярдів кубометрів газу. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 травня.

За словами глави уряду, протягом останніх двох років «Нафтогаз» досяг найвищого видобутку блакитного палива. Тому завдання для компанії на 2024-ий – добути 15 мільярдів кубометрів газу.

«Збільшення видобутку енергоресурсів, насамперед газу, на пряму пов’язане з нашою енергетичною незалежністю та стійкістю», – підкреслив Денис Шмигаль.

Відомо, що торік державний «Нафтогаз» запустив 86 нових свердловин. Станом на травень цьогоріч до них додались ще 7 нових свердловин.

Зазначимо, станом на кінець квітня у «Нафтогазі» звітували, що збільшили видобуток на 12% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. А загалом компанія запланувала на 2024 рік збільшити видобуток газу щонайменше на 0,5 млрд кубометрів.

При цьому зиму 2023/2024 років Україна вперше пройшла лише на власному газі.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що однією з цілей російських атак зараз буде газова інфраструктура у західних регіонах України. Це, за його словами, «поставить під удар енергетичну безпеку Європи».

Додамо, що російські окупанти вже неодноразово били по газових об’єктах на Львівщині, зокрема у Стрийському районі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *