ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відновили ремонт між оборонним муром Бернардинів і вул. Винниченка

Маркіян Рой

|

Від сьогодні, 24 липня, у Львові між оборонним муром Бернардинів і вул. Винниченка розпочнуть ремонтні роботи для забезпечення належного проходу для мешканців. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Наразі не йдеться про завершення всього проєкту, адже він є доволі дороговартістним та не на часі. Цьогоріч тут виконають мощення, зроблять перила на сходових маршах, поточний ремонт містка та замостять територію плиткою ФЕМ. Решту проєкту законсервують та повернуться до нього після завершення війни.

Роботи на замовлення Галицької районної адміністрації виконує ТОВ БК «Захід Нео Буд». Як зазначає голова Галицької райадміністрації Галина Гладяк, вартість робіт становить 1,3 млн грн. Завершити ремонт, за сприятливих погодних умов, планують  до 1 вересня.

«Маємо зробити тут водовідведення, влаштування лотка, підключення мереж, встановлення люків, влаштування покриття з ФЕМ-елементів та тактильної плитки», – додав Роман Фрейдун, головний інженер підрядної організації.

Як нагадала Маріанна Мороз, заступниця керівника управління охорони історичного середовища ЛМР, капітальний ремонт території між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів, та облаштування тут громадського простору розпочався восени 2019 року. Однак, через недобросовісних підрядників, об’єкт не вдалося завершити.

«З першим підрядником довелося розірвати угоду, бо з ним не було зворотного зв’язку, коли розпочався військовий стан. Тобто фірма припинила свою діяльність. Відтак у 2023 році було проведено коригування проєкту, і в серпні цього ж року був укладений договір з новим підрядником на продовження робіт. Але він теж не завершив робіт, і скерував нам листа, що через воєнний стан та інші суб’єктивні причини не може продовжувати», – додала Маріанна Мороз.

Як повідомляв Львівський портал, громадський простір між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів обіцяли облаштувати ще до Дня Незалежності у 2020 році.

Зазначимо, простір між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів був запроєктований і виконаний ще у 70-х роках. Основною його ідеєю була імітація оборонного рову і валу. Рів було зроблено у вигляді бетонного крита, де мала постійно бути вода. Однак, не було враховано, що ця вода не очищається, а лише стоїть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *