ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція оголосила у розшук чоловіка, що може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон

Маркіян Рой

|

Правоохоронці встановлюють особу та місце перебування чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

«Увага! Не вживайте жодних заходів для самостійного затримання розшукуваного чоловіка або схожої на нього особи», – йдеться в повідомленні.

Прикмети розшукуваного:

  • Вік – близько 20 років;
  • Зріст – 170-180 см;
  • Худорлявої статури.

На момент скоєння злочину був одягнений у: 

  • спортивні штани темного кольору, чорну кофту з довгим рукавом, зверху якої футболка червоного кольору з білими смужками на рукавах та наlписом білими латинськими літерами на лицевій стороні;
  • на голові – панама темного кольору з емблемою по центру, з широкими полями;
  • на ногах – білі високі шкарпетки, кросівки червоно-чорні з білою підошвою;
  • на руках – червоні рукавиці.

Якщо ви маєте інформацію, що допоможе ідентифікувати особу та встановити місце перебування.

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Зловмиснику вдалося втекти. Його пошуки тривають досі.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці вивчають також причетність Росії до вбивства мовознавиці. При цьому він наголосив, що винні у злочині мають понести покарання.

Ірину Фаріон поховають у Львові на Личаківському цвинтарі у понеділок, 22 липня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *