ОСТАННІ НОВИНИ

Орбан пообіцяв продовжити свою «миротворчу місію» попри критику

Олег Дерев'янко

|

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжуватиме свою самопроголошену «миротворчу місію», попри критику з боку Європейського Союзу. Про це повідомляє Bloomberg.

Орбан в інтерв’ю державному радіо зазначив, що ЄС має приєднатися до Китаю, а в разі повернення Дональда Трампа до влади, США повинні тиснути на росію та Україну для початку мирних переговорів.

З моменту, коли Угорщина взяла на себе головування в ЄС 1 липня, Орбан використовує цю роль для підвищення свого авторитету у міжнародній дипломатії, зустрічаючись з лідерами, включаючи президента Володимира Зеленського, президента росії володимира путіна, президента Китаю Сі Цзіньпіна та Дональда Трампа.

Він заявив, що продовжить повідомляти про свої зустрічі лише після їх проведення, як це було з його неузгодженими поїздками до росії та Китаю.

Нещодавно переобрана президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн назвала зусилля Орбана «місією умиротворення», на що Орбан відповів, назвавши її «наївною».

Нагадаємо, Віктор Орбан 5 липня прибув до Москви, його пресслужба назвала поїздку «миротворчим» візитом.

Перед тим Орбан вперше з початку повномасштабної війни прибув до Києва.

Після візиту до Росії він написав голові Європейської ради Шарлю Мішелю та лідерам ЄС листа із «резюме» його переговорів із Путіним, де фактично переказав тези російської пропаганди про «мир для України».

Шість країн ЄС вирішили бойкотувати міністерські зустрічі Євросоюзі на час головування Угорщини на знак протесту проти поведінки угорського прем’єра Віктора Орбана після його «миротворчих» візитів.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів в Угорщину і відкоригувала рівень представництва на засіданнях під угорським головуванням.

Юридична служба Євросоюзу встановила, що переговори угорського прем’єра з диктатором Росії суперечать договорам ЄС.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *