ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщина почала головування у Раді ЄС

Ольга Денисяка

|

З 1 липня головування у Раді Європейського Союзу на наступні пів року перейшло від Бельгії до Угорщини, це друге її головування в цьому органі. Про це повідомляє Європейська правда.

Головування в Раді ЄС, як відомо, змінюється за ротаційним принципом кожні шість місяців. Угорське головування триватиме у липні-грудні 2024 року, після чого перейде до Польщі.

Угорське головування назвало своїми сімома пріоритетами підвищення конкурентоздатності економіки ЄС, зміцнення оборонної політики, визначення курсу “політики згуртованості” (вирівнювання рівня розвитку різних країн Євросоюзу), просування «орієнтованої на фермерів»політики у сфері сільського господарства, реагування на «демографічні виклики» та забезпечення «послідовної та заснованої на заслугах політики розширення».

Нагадаємо, за головування Бельгії відбулися кілька визначальних для України подій у відносинах з ЄС: відбувся запуск переговорів про вступ, а також була підписана безпекова угода між Україною і Євросоюзом у продовження так званої вільнюської декларації G7.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *