ОСТАННІ НОВИНИ

Урсулу фон дер Ляєн переобрали головою Єврокомісії

Маркіян Рой

|

Європейський парламент проголосував за кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на посаду голови Європейської комісії. Це стане вже її другим терміном на посаді. Про це повідомляє hromadske з посиланням на Guardian.

За неї проголосував 401 євродепутат. Щоб отримати посаду, необхідно було отримати підтримку кваліфікованої більшості лідерів ЄС, а потім заручитися голосами щонайменше 361 із 720 депутатів Європарламенту.

Президентка Європарламенту Роберта Мецола привітала фон дер Ляєн із переобранням. На її думку, це стало свідченням її «сильного лідерства та непохитних цінностей у часи випробувань».

Нагадаємо, уперше фон дер Ляєн із німецького Християнсько-демократичного союзу очолила Єврокомісію у грудні 2019 року. Тоді вона поставила собі за мету посилити геополітичну роль Євросоюзу як повноцінного гравця, який здатен «формувати світовий порядок».

Бувши першою жінкою на посаді голови Єврокомісії, фон дер Ляєн провела ЄС через всесвітню пандемію та першу велику війну на європейській землі за десятиліття, писало видання Euractiv.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *