ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Задорожньому

Олег Дерев'янко

|

У середу, 17 липня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід нардепу Миколі Задорожньому, підозрюваного у вимаганні хабаря за не перешкоджання ремонтам об’єктів інфраструктури на Сумщині. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Йому призначили понад 3 мільйони гривень застави з покладенням процесуальних обов’язків.

Як повідомляє «Суспільне», йдеться про такі обов’язки:

  • прибувати до слідчих, прокурорів, слідчого судді та суду за першою вимогою;
  • не відлучатися без дозволу за межі Києва;
  • утриматися від спілкування зі свідками;
  • носити електронний браслет.

Прокуратура просила про запобіжний захід у вигляді застави у сумі 5 мільйонів гривень та носіння електронного браслета.

«Я є найбільш зацікавленим. Заявляю, що не створював і не буду створювати проблем розслідуванню, для переховування немає підстав»,  сказав на суді сам нардеп.

Нагадаємо, 15 липня правоохоронці повідомили про підозру Задорожньому за вимагання хабаря в розмірі 3,4 млн грн за не перешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині.

За даними САП, парламентар вимагав 14% від коштів, виділених на ремонт водогону: з яких 10% призначалися йому особисто та 4% – для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів.

Згодом в пресслужбі партії «Слуга Народу» повідомили, що народного депутата Миколу Задорожнього виключили з партії. Рішення про його виключення ухвалили на засіданні дисциплінарної комісії партії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *